Placari alucobond

                  

           ALUCOBOND este un produs exclusiv al Alcan International si este special conceput pentru proiecte de placari de cladiri sau de design exterior ori interior. Placile compozite din aluminiu ALUCOBOND ofera arhitectilor si designerilor posibilitati nelimitate pentru realizarea proiectelor creative si inovative.

        ALUCOBOND este un material(panel) compozit, cu doua fete din tabla aluminiu vopsite de 0,5 mm , ambele incleiate permanent de un miez de polietilena. Incleierea permanenta este realizata atat prin actiune chimica cat si prin actiune mecanica, aderenta fiind perfecta pe toata suprafata materialului. Aceasta structura confera materialului o rigiditate sporita a suprafetei, rezistenta la indoire, planeitate perfecta, usurinta in prelucrare , iar lacuirea garantata de 25 ani la exterior.

         ALUCOBOND are prin definitie proprietati mecanice excelente datorita consistentei sale de material compozit. Chiar daca au o greutate redusa fata de alte materiale, placile de ALUCOBOND au o rezistenta foarte buna la rupere sau indoire. In acelasi timp placile prezinta calitati exceptionale in ceea ce priveste rezistenta la presiuni mari ale vantului si la flambaj. La rigiditate egala , placile de ALUCOBOND cantaresc de 1,7 ori mai putin decat tabla de aluminiu si de 3,4 ori mai putin decat otelul. Miezul de polietilena prezinta o buna densitate care imbunatateste semnificativ rezistenta la foc a panourilor. Miezul de polietilena este non-toxic.

Placile de ALUCOBOND  sunt disponibile intr-o mare varietate de culori.