Pereti cortina

          Peretii cortina ii putem defini ca fiind acele fatade din sticla si aluminiu, autoportante cu propietati termo si fonoizolante ce se aseamana ca aspect cu un perete din sticla.
          Structurile de tip 'pereti cortina' asigura o rezistenta sporita ansamblului si mari suprafete vitrate.
          Timpul de executie a amplasarii pentru pereti cortina este mic, iar intretinerea acestora este relativ ieftina si uşoara. Structura se poate aplica pe planuri verticale, inclinate (cu panta pozitiva sau negativa), dar si pe acoperisuri (luminatoare si cupole).
Pertetii cortina pot fi:
         - standard - Peretele cortina clasic cu profile vizibile din exterior atat pe orizontala cat si pe verticala, intr-o varietate de combinatii ce pot fi adaptate oricarui tip de constructie.  Ferestrele sunt proiectate astfel incat sa nu iasa in afara ramei. Modul de asamblare este extrem de usor in comparatie cu cel al altor sisteme de acest tip cunoscute pe piata. Pe acest sistem se pot monta geamuri cu grosimi cuprinse intre 6 si 32mm. Acest perete cortina standard are o constructie articulata, proiectata sa faca fata oricarei deformari posibile a cladirii (datorata cutremurelor, vibratiilor) dar si eventualelor dilatari sau contractari ale profilelor de aluminiu, fara a-si pierde din rezistenta la presiunea vantului sau din impermeabilitate.
         - semistructural - Este peretele cortina celular obisnuit, cu o constructie articulata, proiectat sa faca fata oricarei deformari posibile a cladirii (datorata cutremurelor, vibratiilor etc.), dar si eventualelor dilatari sau contractari ale profilelor de aluminiu, fara a-si pierde din rezistenta la presiunea vantului sau din impermeabilitate. O mare varietate de rame speciale, realizata din profile cu bariera termica, asigura o finisare perfecta pana la detaliu a oricarei constructii complexe, in timp ce un mare numar de coloane de aluminiu sunt proiectate sa reziste oricarui tip de incarcatura statica sau dinamica. In jurul fiecarei rame ramane vizibila doar o foarte ingusta suprafata din profilul de aluminiu, iar ferestrele exterioare sunt identice cu corespondentele lor din interior, rezultatul fiind un aspect impecabil cand fereastra este inchisa. Impermeabilitatea este asigurata de trei randuri de garnituri EPDM si de un sistem de scurgere pentru orice tip de acumulare de apa.
         - structural - Prin conceptie sistemul este identic cu cel semistructural , exceptand numai faptul ca in cazul de fata profilul nu este vizibil in exterior, aspectul fiind de oglinda continua, dat fiind faptul ca geamul este lipit de rama realizata din profile de aluminiu cu ajutorul unui silicon structural. Rezultatul este din punct de vedere estetic fara cusur, iar detaliile constructiilor au o finisare perfecta. Caracteristica sistemului este urmatoarea: profilele din care este realizata rama pe care este lipit geamul termopan sunt fara bariera termica.

 

             Peretii cortina sunt disponibili in toata gama de culori RAL. Pot fi combinati cu placari de material compozit – de tip BOND - ce confera un aspect modern, suprafete perfect plane si usor de intretinut.